Sabtu, 11 April 2009

2 Destinasi...

Tghari td tiba2 Fiqah dtg bilik.. "Marini, u leh drive x??". "A,ah blh.Nape Fiqah?". "I nk suh u p hantaq stesen Kerinchi,i nk blk Penang.x de org nk hantaqkn,pstu nnti u drive bwa blk keta i kt kolej k,pleaseee..". "Mmm..ok la,ari ni jln x jam kan,so leh la i hantarkan.lgpun dekat je..".
"Ok,thans..kite gerak dlm kul 2.30 ok?". "ok..".


So slps solat Zohor 2 bersiap2 la nk hntar Fiqah ke stesen Kerinchi.ajak skali si Aishah 2 tlg tgk2kan jln.i pun x biasa sgt dgn jln2 kt luar UM ni.stkat dkat2 ni,blh la..hehe..kebetulan kt Sarah dtg bilik td n nk blk ke pantai dlm,so ajak la skali naik dgn kitaorg,nk tlg hantarkan..kesian lak nnti k.sarah balik naik bas hujan2 ni.Lgpun alang2 kami nk kuarkan.Si Fiqah 2 pun dh pelawa k.sarah,so ape lg kan.hehe..


Time nk kuar 2 hujan la plk tp nsb baik la x lebat sgt.Dalam keta...Fiqah :"U hantar dkat Pudu leh, i mls nk jln kaki naik tren g sane.P sane trus snang la kan.Lgpun jln ke sane, x ssh pun.confirm u x sesat punyer..". Dalam hati ni kata,"plk dh..ni msti sbb i dh bwa aisah as tourist guard, so confident la die suh i hantar smpai pudu".Hmm..dh fiqah kate cm 2 ok jela kan.lgpun aishah ade ni x tkut sgt,lau sesat same2 sesat.hehehe...


Hala tuju pertama kitaorg ke Pantai Dalam utk hantar k.sarah balik umah..Ari ni hari Sabtu so jln ke Pantai Dalam 2 clear je cuma kt area2 Pntai Dalam sedikit sesak wpun hujan renyai2..(meby sbb arini psr mlm kt ctu).After hantar K.Sarah,we all menuju ke destinasi yg seterusnya iaitu ke Pudu Raya. Jalan ke Pudu 2 sedikit sesak gak wpun hari ni hari cuti bekerja.Meby sesak coz org nk kuar berjalan2 n sopim2 la kan,lgpun kt sane ramai org yg berpusu2 nak naik bas menuju ke destinasi masing2..




kt Pudu ni biasa la sesak dgn bas2..


After hantar Fiqah,tukar shift lak coz i kena bawa keta Fiqah balik ke kolej.Alhamdulillah, Tuhan permudahkan urusan kami (i dgn aishah).Jln balik ke Um smooth je(ari cuti mmg jln area UM x bz pun). On the way balik ke UM 2, smpat gak aishah snap beberapa gambar...




Aishah la ni yg snap... =p




Suasana di sekitar jalan kt Pudu







Pepun hari ini dpt gak tlg Fiqah n hantarkn k.sarah blk.Itulah 2 destinasiku hari ni...















2 ulasan:

MAHARCINTA berkata...

Salam..
wohohoho..salam ziarah blog cik adik manis..hehehehe..mekasih bergotong royong menghantar akak balik umah..huhuhuhu...mudah-mudahan semua selamat yer perjalanan, FiQah, aishah, dan Cik Mar..bagi la aishah pandu lak..hihihihi (n_n)

~Coretan dalam kehidupan Eniey~ berkata...

Salam..
alhamdulillah, semuanya selamat akk.
x smpt nk bg aishah drive..suh aisah tlg tgk jln jer.huhu =p